Mali burmanski prijatelji

Neki put imamo priliku upoznati nove divne ljude, koji obogate naše živote, a srca ispune s ogromnom ljubavi. Neki put su veliki, neki put su mali. Neki put su muškarci, neki put su žene. Neki put pričamo isti jezik, neki put ne.

Ovaj put su to, za mene, bili mali ljudi s kojima sam provela 6 divnih dana. Kupali smo se u robi, bacali se u ogrooomne valove, crtali, učili engleski i burmanski, navečer palili vatru uz plažu, plesali, pjevali…

Pokušala sam puno puta napisati ovaj post….al mi nije išlo. Teško je naći riječi za neobjašnjive puteve srca. Ovi mali vilenjaci su me osvojili. Njihov osmijeh mi je bio “dobro jutro” i “laku noć”.

Velika srca u malim tijelima šire nevjerojatnu ljubav, radost života i jednostavnost. Kad su me ti malci doživjeli ko frendicu dogodilo se neš nevjerojatno – mama im kupi lizaljku oni dotrče do mene i daju mi ju. Klopaju sladoled u kornetu i ja dođem do njih….svih 5 mi gura svoji polupojedenni sladoled…..”moraš ga jesti, moraš”.

Kad su  me ljudi začuđeno gledali kak se muvam po njihovoj kuhinji i kak komuniciram s njima – mama od klinaca bi im s najtoplijim osmijehom objasnila da pričam burmanski. Umirala sam od smijeha. Samo sam ponavljala kaj oni govore i beskrajno se trudila skužit ih i kužili smo se fantastično.

Najslađi patuljci su nevjerojatno ispunili i obogatili moji život i ovo putovanje.

Svi rade u restaču, kažu da idu u školu, imaju neke školske knjige za pokazat, al dok sam ja tam bila ni jedan dan nisu bili u školi.

Fotkice…koje su oni uglavnom pofotkali…genijalan uvid u klasičan burmanski život.

Mašem i šaljem puse i volim vas.

IMG_1959

kad sam izvadila fotić…mega sreća

IMG_1980

🙂

IMG_1977

selfi

IMG_1973

oni su u pravilu okinuli sve fotke…

IMG_2045

paljenje vatre…

IMG_2039

…i spaljivanje smeća s plaže istovremeno

IMG_2097

🙂

IMG_2146

Toto na svom radnom mjestu…ovo je unutrašnjost njihove kuće i kuhinja, da nebi bilo zabune 😉

IMG_2149

Vidite kaj je oko njih….back to basics 🙂

IMG_2158

Mama kuha…s fotkama su mi složili mali recept

IMG_2159

Jako fina klopa…

IMG_2164

uvijek je daska za rezanje…komad drveta

IMG_2167

njam njam

IMG_2169

još malo i gotovo 🙂

IMG_2171

the end 🙂

IMG_2183

male dnevne igrarije

IMG_2140

Ćuću s osmijehom od milijun dolara

IMG_2138

Zafrkant Susu

IMG_2180

Apsolutni mali kralj…

IMG_2192

I mala divljakuša….na čijem licu vidite tanaku…burmanska šminka

4 thoughts on “Mali burmanski prijatelji

  1. Napokon sam se uspjela logirati jer sam naravno zaboravila lozinku, ali pratim te redovito, zavalim se u fotelju kraj peći, salica kuhanog vina i uzivancija sa tvojim čarobnim pustolovinama!Sunči, predivno! Vidiš kak usprkos lošijim kartama, imaju ludu životnu radost! Nadam se da će ipak to biti tvoj zadnji utisak s putovanja!
    Moji te svi puno pozdravljaju! Šaljem tisuću pusa i mislim na tebe puno! 😉

  2. Bokić Sunčuljak, vidim ja što si duže u Burmi to smo mi sve dalje i dalje!
    Neka, to je i bio cilj tvog putovanja.Opet potvrđuješ istinu da su klinci najbolje društvo, još uvijek iskonski iskreni, topli i neposredni. Velika je šteta što život sam po sebi a i mi odrasli utjecajem našeg viđenja odgoja mnogo toga ugušimo u djeci. Vjerujem da uživaš s njima, ma ne da vjerujem to se vidi. Tvoja toplina sa slikica grije nas u ovim prohladnim i snijegom zametenim danima. Uživam čitati tvoje impresije i nekako mi se čini da sam ti blizu i uživam skupa s tobom. Šaljem ti obilje pusa svih mojih a jedna velika je naravno od mene! Guštaj, guštaj, guštaj samo nemoj žvakati onog vraga da si ne zagipsaš zube, he,he.
    Dada

Komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s