Bangkok….Bangkok….ludilo

Jučer sam išla rano spavat…..spavala sam 10 i pol sati. Kasno sam se probudila. Kaj sad, si mislim! Sto godina sam od te stare četvrti, di je centar svemira u Bangkoku…. ima neki brod bus….koji mogu uzet….al kak da dobim dojam grada, orijentiram se i sve to ak sam u brodu? Prošetala sam se, naravno …znate kolko mi je trebalo? Točno tri sata! Stala sam u jednoj super pagodi….Wat Pho! Znala sam unaprijed da mi je na putu, nisam baš tak super nepripremljena! Prekrasno! Al bila sam preumorna od silne šetnje da nekaj čitam o tome, tak da sam samo gledala i uživala!

Onda sam se prošetala do famoznog Khao San Road-a (ona ulica koju sam jučer spominjala) … naravno da mi se jako sviđalo! Sve ludo za ponorit! Još je bio dan, a bilo je svega. Popila sam si pivicu, s nekim australcem, malo pospikala da ne umrem od tišine i to je to.

Čula sam svašta o Bangkoku, il ga voliš, il ga mrziš, pa il ga ne voliš, al drugi put kad si tu te osvoji. Il ga zbilja ultimativno ne voliš. Nisam previše vidla. Al je zanimljiv grad, nije loše i zbilja je ogroman melting pot. Nema čega tu nema ….sve kaj hoćeš. Začuđena sam kak su ulice čiste, super čiste. Naravno da smrdi i sve kaj već treba, pun je smoga i to – al čiste pločnike.

Prošla sam kroz China town, inače na plažama se ženama nudi da ih se depilira s neka dva končića – zum, zum i gotovo. Čini se fora, nisam nikad probala. Al sam sad u tom China townu vidla kak sjede domaće žene napudrane s onim puderom za bebine guze i ove im depiliraju facu – cijelu. Pa ak mislite da se depilrate dovoljno, uvijek može još 🙂

I jako mi je smiješno, kak oni tu imaju kralja, pa su stalno neki prosvjedi, kad sam bila u Laosu je bila zatvorena granica, imali su tu policijski sat i sve. Al slike kralja su po svuda, kaj je još luđe ekipa hoda s majica ” I love the king”…. ne znam jel to humor, il kao za ozbiljno. Al je šašavo.

Tolko za danas, malo mi je nemoguće fotkat kad je ludilo od ljudi svuda oko mene, jedva hodaš kroz tu gužvu….mislim da bi me bacili s pločnika kad bi izvadila fotić….tak da ne tipične fotke…al bar su tu.

Sve znate uživajte u ovoj Badnjoj večeri! Sretan Vam Božić! Ovdje ekipa u kafićima (konobari, prodavači …) hodaju s onim kapicama od deda mraza, šoping centri imaju borove (plastične) ko i kod nas, ispod meću vatu ko snijeg, lampice, neke šašave kuglice – ekipa se slika oko toga ko luda. Jako smiješno. Ne slavi se Božić, tu je to cirkus – sprdnja od našeg blagdana.

U svakom slučaju nek vam je super, super super radostan i svečan ovaj i sutrašnji dan. Uživajte u toplini blagdana. Sretan Božić i super velika pusa!

 

 

Šareni hinduistički hram

Šareni hinduistički hram

Ogromni Buda u Wat Pho-u....

Ogromni Buda u Wat Pho-u….

Stopala od Bude

Stopala od Bude

Wat Pho

Wat Pho

Wat Pho

Wat Pho

Wat Pho

Wat Pho

Wat Pho

Wat Pho

Wat Pho

Wat Pho

Khao San Road - ne čini se šašav, ali je

Khao San Road – ne čini se šašav, ali je

Old town - pravi je šok, vidjeti ovak male kućice

Old town – pravi je šok, vidjeti ovak male kućice

Slika kralja na jednoj zgradni - bacite oko na žice :)

Slika kralja na jednoj zgradni – bacite oko na žice 🙂

Under construction....po svuda, svuda

Under construction….po svuda, svuda

Malo moje atmosfere, da vani dok pušim, znam da je Božić! Sretan Vam

Malo moje atmosfere, da vani dok pušim, znam da je Božić! Sretan Vam

Komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s