Dawei

Dawei je n jugu Burme, cca 150.000 ljudi.  Udaljen 16 sati vožnje autobusom od Yangona. U pravilu se tu ide zbog obližnjih plaža. Ja sam tu zbog Maungmagan plaže. Ostala sam jedan dan. Al bio je to divan dan!

U Burmi svi vole coffee mix, naš 3 u 1. Teško je dobit neš drugo. A ja baš nikak ne volim taj coffee mix. Nakon cijelonoćne vožnje u busu, naručim crnu kavu. U stilu – molim vas, blek kofi, plis plis. I presimpa ženskica mi dofura coffee mix posipan s mljevenom crnom kavom. Svaka joj čast na trudu 🙂

Kroz par sati sam imala drugi pokušaj. Velim frajeru – blek kofi, mister, plis no kofi miks. Veli on meni – ofkors madam i bring ju blek kofi. Evo ti njega s širokim osmijehom, provirujem u šalicu i zbilja je crna kava unutra. Zahvaljujem mu maksimalno. Spusti šalicu na stol, skužim dva limuna i rub šalice namuljan s šećerom, ko da pijem martini. Smijeh, svih smijehova. I nije ta kava s limunom loša, nisam mogla odoljet da ga ne iscijedim unutra.

U Dawiu je još bila super prodavačica sugar canea s kojom sam se skompala, jele smo skupa njen kikiriki i moje lješnjake. Na kraju nije htjela uzeti lovu za sok. Ostavila sam novce na stolu.

Smotala sam 5 cigareta na ovom “martini kava mjestu” jer je ekipa bila začuđena mojom motalicom.

Naletila sam na šašavi budistički festival – dobila cvijet u kosu i sve kak se spada. Jela sam na klupici kod razroke žene čije je cijelo tijelo bilo namazano tanakom (onim žutim tipičnim za Burmu). Jednu vrstu jela je imala –  zelje, nudli, neka crvena tekućina i krastavci s prstima promiješano.

I to je to, uživala sam u Dawiu,sad gibam na plažu, ne znam bude tam bilo neta il ne. Ak će mi se svidit ostat ću dulje…bum vidla.

Mašem vam i ludi provod za Novu ak se do tad ne javim.

2 thoughts on “Dawei

  1. Bokić Sunčuljak, vidim da nije loše, tako i treba uživati svaku sekundu jer vrijeme leti!!! Eto prekosutra ću biti starija za godinu dana, užasna spoznaja protiv koje se ne može. S tog razloga guštaj koliko se može.
    Samo da te obavijestim da smo Ivančica i ja s tvojim ocem popile kavu, he,he, kaj misliš tko je bio glavna tema našeg druženja?? Samo mirno, razmijenili smo pozitivne informacije , nahvalili te koliko se moglo znaš da nije dobro pretjerivati ni u čemu.
    Mi smo svi OK, konačno. Bebači su super, Englezi otišli pa se čujemo svaki dan a u Lukasu uživamo svakodnevno.
    Šaljem ti veliku, veliku pusu i s nestrpljenjem očekujem tvoje javljanje i odlične slikice.
    Dada

Komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s